10 jännittävää veneaktiviteettia

Veneily on suosittu ulkoilu- ja vapaa-ajan harrastus, joka luontaisesti etäännyttää ihmisiä toisistaan. Kuten autojen tiellä, veneiden on säilytettävä tietty etäisyys toisistaan, ja veneessä oleminen tarkoittaa avomeren ja puhtaan ilman ympäröimistä.

Siksi veneily on ihanteellinen stressinpoistaja, kun koettelee kaunis päivä ja etsit mukavia ulkoiluaktiviteetteja, joita voit tehdä perheesi kanssa. Jos sinulla ei ole venettä, on helppo löytää venevuokraamoja lähelläsi. Veneily on turvallista toimintaa, josta voit nauttia pienen ryhmän läheisten ystävien ja perheenjäsenten kanssa ja joka tarjoaa välittömän loman arjesta.

Tässä on 10 nautittavaa veneaktiviteettia, joista voit nauttia perheesi kanssa samalla kun olet turvassa ja käytä vähän rahaa.

  1. Metsästys

Sinun ei tarvitse matkustaa kauas avomerelle tyydyttääksesi halusi kalastaa, olitpa sitten makeassa tai suolaisessa vedessä. Itse asiassa, kun vene on lähellä rantaa, voit kalastaa sekä perinteisesti että perhokalastusvälineillä. Jotkut ihmiset odottavat mieluummin, että kala puree syöttiessään koukkuaan. Jotkut ihmiset haluavat uistelun käyttämällä elävää syöttiä. Toiset rakastavat perhovavan heittämistä toistuvasti ja rasitusta. Missä tahansa voi käyttää mitä tahansa näistä menetelmistä, ja tulokset vaihtelevat sen mukaan, missä jahtisi on ankkuroitu.

  1. Wakeboarding

Useimmissa veneissä on wakeboard-varusteet. Jos sinulla on jo pelastusliivit laivalla, sinun tarvitsee vain lisätä itse wakeboard ja hinausköysi, johon ratsastaja voi tarttua, kun vedät hänet vedessä. Verkosta saat kunnollisen wakeboardin ja hinausköyden alle 300 dollarilla, ja ne kestävät vuosia yhden kauden sijaan.

  1. Hiihto vedessä

Koska kaikki opetettiin 1960- ja 1970-luvuilla seisomaan kasvot eteenpäin, riippumaan hinausköydestä ja antamaan veneen nostaa sinut ylös vedestä, perinteisen vesiurheilun harrastajat saattavat suosia vesisuksia wakeboardin sijaan. Wakeboardit tarvitsevat ratsastajan aluksi jalat sivuttain käännettyinä, mihin iäkkäiden ratsastajien voi olla vaikea tottua. Vesisukset ovat myös wakelaudoihin verrattuna halvempia. Verkossa kunnollinen pari maksaa 160–180 dollaria. Vesisuksia voi käyttää monta vuotta, aivan kuten wakelaudatkin. Ne edustavat sijoitusta lukemattomiin tunteihin vedessä.

  1. Ajettavat lelut

Päivä, jolloin kaiken ikäiset lapset saivat ajaa vain täytetyillä putkilla veneen takana, on pitkästä aikaa takanapäin. Nykypäivän puhallettavat hinauslelut ovat saatavilla eri kokoisina ja muotoisina kahden hengen banaaneista neljän hengen “loungetuoleihin”, joissa on yksilölliset kädensijat. Pienimmät puhallettavat lelut ovat saatavilla verkossa alle 100 dollarilla, ja niitä on eri muodoissa, kuten joutsenia ja hävittäjiä, jotta ne sopivat jokaisen perheen persoonallisuuksiin. Saat lisätietoja parhaan putken valitsemisesta artikkelista Parhaan hinattavan putken valitseminen veneellesi.

  1. Telttailu

Joskus tarvitset vain maiseman vaihtoa. Jos sää paranee ja sinulla on aikataulussasi muutama päivä vapaana lyhyelle rannikkoristeilylle, veneily tarjoaa sen vaihtoehdon lapiossa jopa viime hetkellä. Sen sijaan, että astuisit venesatamaan, voit ankkuroida ja luoda luonnollisen sosiaalisen etäisyyden kaikkiin maalla oleviin kiinnityspallolla tai omalla maastovarusteellasi. Pelkkä herätys seuraavana aamuna eri paikassa, jossa aurinko paistaa, heijastuksia järvestä ja raikkaan ilman tuoksu ympärillä, voi olla syvästi positiivinen psykologinen vaikutus.

  1. Nouto-illallinen satamassa näköalalla

Yksi veneilyn parhaista osista on ajaa rannan laituriravintolaan, hakea päivän tuore saalis tai kuori ja syö katkaravut, jotka olet tilannut puhelimitse, ja palaa sitten veneeseen syö samalla kun ihailet auringonlaskua veden yllä. Jopa ilman tarvetta sosiaaliseen eristäytymiseen, veneilijät ovat pitkään suosineet tätä kokemusta. Nyt kun on mahdollisuus avata suosikkijuoma ja viettää yö ankkurissa ulkoilmassa, ruokailu rantanäköalalla veneestä on vieläkin iloisempaa.

  1. Sukellus

Harvat maisemat ovat yhtä miellyttäviä kuin ne, jotka näkyvät veneen uimatasolta, jossa snorklausnaamion ja evien avulla pääset tutustumaan täysin uuteen luonnon loistoon. Korallia on saatavana useissa eri muodoissa, staghornista sieniin, ja sävyissä, jotka voivat tuntua luonnottoman eloisilta. Korallin ympärillä uivat kalat, pienistä klovnikaloista suurempiin papukaijakaloihin, voivat myös olla kauniita. Muutaman tunnin hauskuus snorklauksessa voi herättää hymyjä valokuvakirjoissasi vuosiksi eteenpäin, jos sinulla on yksinkertainen vedenalainen kamera, jolla voit tallentaa parhaat hetkesi.

  1. Sukellus

Paras paikka mennä, jos haluat paeta päivittäisestä uutisotsikoiden tulvasta, on 40–70 jalkaa sukellusvarusteissa, missä uutiset eivät mitenkään pääse käsiisi. Suunnilleen tällä tasolla voit uppoutua erilaisiin vesieliöihin, uida kalaparvien seassa ja joskus havaita rauskuja tai kilpikonnia. Voit sukeltaa sukeltaa pystysuorien koralliseinien rinnalla alueilla, joilla niitä on, ja etsi kaikista rakoista ja halkeamista mitä tahansa meritähdistä mureeneihin. Lisää näkyy, kun tulet lähemmäksi, ja itse sukellus auttaa sinua hallitsemaan hengitystäsi ja laskemaan pulssia.

  1. Seisomamelonta (SUP)

Paras tapa harjoitella ydintäsi sosiaalisen etäisyyden harjoittamisen aikana on seisomamelalauta. Melalauta voidaan nopeasti ja helposti laittaa veteen veneen uimakannelta, kun jahti on ankkurissa kauniissa, rauhallisessa lahdessa. Jos haluat mieluummin katsella lintuja puissa maalla tai veden puhtaudesta riippuen kaloja aivan pinnan alla, melonta on yksi hiljaisimmista harrastuksista, joita voit tehdä vesillä. Harjoitus sopii erinomaisesti myös jaloille, sydämelle ja käsivarsille. Koko vartalo on mukana melontalautailussa.

  1. Melonta

Yhden ja kahden hengen kajakkeja voi kuljettaa veneessä ja käyttää leikkimiseen, kun emolaiva on kiinnitetty poijuun viehättävässä satamassa. Kajakit on usein valmistettu jäykästä muovista tai puhallettavasta materiaalista, mikä tekee niistä kevyitä ja helppoja käynnistää. Ja niiden käyttö ei vaadi juuri mitään koulutusta. Voit kajakilla tutkia, jos osaat käyttää melaa. Paremmissa kajakeissa on myös jalkapolkimet, jotka auttavat aloittelijoita ja kaikkia, jotka meloavat vedessä, joka liikkuu hieman nopeasti ohjauksen kanssa. Lue Pienet veneet: Mitkä ovat vaihtoehtoni saadaksesi lisätietoja vaihtoehtoisista kompakteista veneistä, jotka ovat verrattavissa kajakkeihin.