10 neuvoja aloittelijoille uusille veneilijöille

Meillä on loistavia uutisia kaikille, jotka ovat äskettäin ostaneet veneen, harkitsevat sellaisen ostamista ensimmäistä kertaa, vuokraavat venettä päiväksi tai tägäävät kaverin veneeseen. Veneily ei ole vain miellyttävää, vaan myös hyvää keholle ja mielelle. Kuitenkin, kuten minkä tahansa uuden kokemuksen kanssa, aloitteleva veneilijä voi tuntea paniikkia heittäessäsi siimaa ensimmäistä kertaa. Älä huoli, kokematon veneilijäni; olemme täällä auttamassa.

Tässä on joitain ehdotuksia varmistaaksesi, että ensimmäinen veneilykokemuksesi on nautinnollinen, turvallinen ja palkitseva.

  1. Estä väärinkäyttö

Odotit sitä, eikö niin? Vaikka veneily on erittäin riskitöntä ajanvietettä, nautinto voi loppua nopeasti, jos joku loukkaantuu. Ennen kuin työnnät pois laiturilta, lue veneilyturvallisuusopas ja kiinnitä huomiota veneilyn turvallisuuskurssille.

  1. Valitse toiminnot, joita haluat kokeilla.

Kun olet huolehtinut turvallisuuskysymyksistä, valmistaudu räjähdyksiin. Tarkoitamme tätä kirjaimellisesti, joten katso 10 hauskaa tekemistä veneessä ja mieti, millaisia ​​aktiviteetteja koko perheesi todennäköisesti nauttii. Sinun tulisi kutsua perhekokous keittiön pöydän ääreen keskustelemaan kaikista valinnoista.

Tee luettelo kaikista veneilyvarusteista, joita saatat tarvita, kun olet päättänyt toimintatavan, jotta sinulla on riittävät varusteet aaltohyppäämiseen, putkeen hinaukseen ja kalanpyyntiin, jotka epäilemättä johtavat hymyihin.

  1. Tarkista sää

Valitse sää viisaasti. Vaikka me kaikki toivoisimme, että voisimme mennä veneilemään aina, kun aikataulumme sen sallivat, luontoäiti vaikuttaa merkittävästi tähän lajiin. Jos ennustetaan kovaa tuulta tai ukkosmyrskyjä, pidä jauhe kuivana ja odota parempaa mahdollisuutta.

Lisätietoja turvallisista veneilyolosuhteista on kohdassa Sääturvallisuusvinkkejä veneilijöille.

  1. Aina “Kävele ennen juoksua”.

Aloita pienillä retkillä, jotka eivät vie sinua liian kauas kotoa, kun totut veneilyyn. Pitkälle matkalle tai yön yli sijaitsevalle leirintämatkalle voi lähteä heti. Useimmat ihmiset pärjäävät parhaiten, jos he aloittavat pienemmillä, lyhyemmillä retkillä saadakseen itseluottamusta ennen siirtymistä pidempiin retkiin.

Opit nopeasti, mitä tarvikkeita ja varusteita kannattaa ottaa mukaan, kuinka käsitellä erilaisia ​​skenaarioita, joita voi syntyä vedessä ollessasi, ja kuinka kauan miehistö voi kestää tiettyjä toimintoja, kunnes vauhtia tarvitaan. Kuten jokainen vanhempi voi päätellä, lasten saaminen tekee tästä vieläkin tärkeämpää.

  1. Kaikkien tulisi käyttää pelastusliivejä!

Valitse mieluummin mukavat pelastusliivit kuin edullisimmat saatavilla olevat. Jälleen, jos sinulla on lapsia, tämä on erittäin tärkeää, koska nykyään on niin monia tyylejä ja vaihtoehtoja. Pelastusliivit, jotka eivät istu hyvin tai ovat huonosti valmistettuja, käyvät yhä vähemmän mukavimmiksi päivän edetessä.

  1. Tee lähtöä edeltävä tarkistuslista, joka auttaa sinua valmistautumaan.

Muista varata lisäaikaa ennen matkaa ja sen jälkeen. Kun teet jotain uutta, on parasta varata aikaa. Sinun on asetettava varusteet, valmistettava vene vesillelaskua varten ja käydään läpi lähtöä edeltävä tarkistuslista. Tarvitset lisäaikaa aluksen kiinnittämiseen, puhdistamiseen ja pesemiseen, kun palaat laiturille. Välttääksesi kiirettä, pidä tämä mielessä, kun valitset, milloin aloitat ja milloin lopetat lomasi.

  1. Vähennä aaltojen nopeutta

Se saattaa kuulostaa liian yksinkertaiselta, mutta suunnistamisen jälkeen muutamalla pienellä aallolla useimmat aloittelevat veneilijät jättävät kaasun auki yhä suuremmille jättiaalloille – kunnes osuvat tuskallisen massiiviseen. Muista, että matkustajat kärsivät usein enemmän vahinkoa aallon osumista kuin kapteeni, joka todennäköisemmin havaitsee lähestyvän aallon ja on valmis siihen. Siksi, jos ohjaat venettä ja kuulet tai tunnet töksähdyksen, muut matkustajat ovat saattaneet kuulla tai tuntea törmäyksen tai pamahduksen.

Vedä kaasua taaksepäin ennen kuin vene kohtaa suuria aaltoja ongelman ratkaisemiseksi. Lisätietoja siitä, mitä pitää huomioida pyörää käytettäessä, on Kuinka ajaa venettä -sivultamme.

  1. Tutustu trimmauksen vaihtamiseen

Monet aloittelevat veneilijät unohtavat trimmauksen, koska vene näyttää menevän hyvin. Viuluta hieman trimmaa löytääksesi veneen “söpön paikan”. Ja se saattaa toimia ilman vikoja. Mutta jos viuluttaa reunaa, huomaat melkein aina, että se voisi toimia vieläkin tehokkaammin. Trimmaus voi vaikuttaa rungon vuorovaikutukseen aaltojen kanssa, törmäysnopeuteen ja ohjattavuuteen ja parantaa merkittävästi (tai vähentää) ajon mukavuutta.

Ainoa tapa määrittää ihanteellinen trimmausasetus veneellesi on kokeilla vaatimattomia trimmimuutoksia ja tarkkailla, miten veneesi reagoi.

  1. Ota mukaan koko miehistö

Anna miehistön jäsenille ja lapsille töitä. Se, että veneily luonnollisesti edistää ryhmätyötä, on yksi sen hienoimmista puolista, varsinkin perheen kanssa. Tämä tapahtuu kuitenkin vain silloin, kun kippari tarjoaa kaikille laivassa oleville mahdollisuuden päästä sisään. Jos annat miehistön nuorimmille jäsenille vaatimattoman työn, kuten silmällä pitämisen etsimään roskia risteilyn aikana, he voivat osallistua jopa nuorena. On monia tapoja saada kaikki mukaan.

  1. Nauti itsestäsi ja muista heiluttaa!

Nauti itsestäsi ja heiluttele muille veneen ystäville ohittaessasi. Ymmärrätpä sen tai et, olet juuri liittynyt uuteen perheeseen, veneilijöiden perheeseen. Rakkauksemme veneisiin ja veneilyyn on meille kaikille yhteinen asia. Siksi heilutamme toisiamme, kun huomaamme vedessä jonkin toisen veneen. Me kaikki nautimme niin paljon ulkona vedessä, koska se on suuri osa veneilyetikettiä, elämäntapaa ja veneilyetikettiä. Valmistaudu arvostamaan sitä itse!