Ennen kuin nouset veteen, opeta lapsillesi nämä seitsemän veneilytuntia.

Monet mielemme lähtevät veneilemään nyt, kun sää on vihdoin – vihdoinkin! – lämpenemässä kaikkialla maassa. Lisäksi sinä ja lapsesi olette luultavasti entistä valmiimpia ulkoilemaan ja liikkumaan, koska monet teistä ovat olleet kotona. Hyvä uutinen on, että COVID-19-tilanteeseen liittyvät osavaltioiden rajoitukset, jotka kielsivät huviveneilyn, on poistettu valtakunnallisesti. Olisi parasta, jos harkitset jonkin aikaa opettavasi lapsillesi tärkeitä veneilytunteja ennen kuin kilpailet venesatamaan.

Tässä on seitsemän veneilytuntia nuorille ennen järvelle lähtöä.

Hauskoja tapoja esitellä lapset veneilyyn

Lukuvuoden alku on ihanteellinen aika keskittyä tekemään oppimisesta hauskaa lapsillesi. Veneily on loistava tapa paeta todellisuudesta, mutta sitä voidaan käyttää myös maailmaan tutustumiseen ja kouluttamiseen.

Esimerkiksi järvellä oleminen auttaa monia arvostamaan luontoa enemmän. Ja vaikka emme ehkä olisikaan tietoisia siitä, kun ajamme venettä, täytämme säiliön ja teemme muita veneilytoimintoja, käytämme oppimista maantiedon, matematiikan ja muiden kurssien avulla.

Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka tehdä oppimisesta viihdyttävää lapsillesi heidän ollessaan aluksella.

Tämä tunnettu sananlasku saattoi olla ensimmäisten näkemysten joukossa, kun opit veneeseen. Kun tulet takaisin avomereltä tai liikut vastavirtaan, muista pitää punaiset navigointilaitteet oikealla (tunnetaan myös nimellä oikealla) puolella. Pienet lapset ymmärtävät sen helposti, koska se on suoraviivainen idea, varsinkin jos he oppivat vasemmalta oikealta.

  1. Aseta turvallisuus etusijalle

Pelastusliivit, jotka tunnetaan yleisesti nimellä PFD, pelastavat ihmishenkiä vedessä aivan kuten turvavyöt autoissa. Se on laki, joten opeta lapsesi kiinnittämään kiinni. Varmista, että kaikki edellisenä vuonna käyttämäsi pelastusliivit istuvat mukavasti. Kysy, ottavatko paikallisviranomaiset tai veneilyorganisaatio niitä lahjoituksina lainaohjelmiin, jos ne ovat liian pieniä.

  1. Punaiset ja vihreät näyttämään tietä

Mitä tulee turvallisuuteen, opeta lapsillesi punaisten ja vihreiden navigointiapuvälineiden merkitys. He oppivat nopeasti sanan “punainen oikea paluu” ulkoa.

  1. Reitin kartoituksen viileyttä

Ota esiin vanhat paperi- tai digitaaliset kartat ja tee lomasuunnitelma yhdessä. Se on loistava tapa ottaa lapsesi mukaan ja näyttää heille, kuinka pitkälle veneelläsi voi matkustaa. Lisäksi voit opastaa heitä määrittämään reittipisteitä meren GPS-laitteeseen.

  1. Pilvien lukeminen on tärkeää

Voimme oppia yhtä paljon – ellemme enemmän – pilvimuodostelmista kuin television sääennusteilta. Tee eri pilvityyppien tunnistamisesta ja siitä, viittaavatko ne vaaraan, peliksi.

  1. Vesiurheilu ovat fantastisia

Tarjoamme monia opastusartikkeleita Discover-veneilystä, mukaan lukien wakeboarding, wake surffaus ja vesihiihto. Lukekaa artikkeleita yhdessä löytääksesi, mikä kiinnostaa sinua. Pyydä ystävältäsi tai perheenjäseneltäsi apua, jos jokin vaikuttaa liian monimutkaiselta käsitellä itse, tai katso lisää vinkkejä YouTubesta.

Paras ehdotuksemme on aloittaa letkulla, edetä polvilautailuun ja sitten siirtyä vaikeampiin vesiurheilulajeihin.

  1. Kalastus on nautinnollista

Monet innokkaat kalastajat oppivat heittämään takapihallaan lapsena, tähtääen limsapurkkeihin tai muihin jokapäiväisiin kodin esineisiin. Opi, mitkä kalat ovat yleisiä lähimerissä. Tulosta kuvia lapsillesi väritettäväksi. Pyydä vanhempia lapsiasi opettamaan perheellesi eron säilytettävän ja takaisin laitettavan kalan välillä.

  1. Veden lähellä oleminen rauhoittaa sinua

Opeta lapsillesi, että vesillä oleminen tuo vertaansa vailla olevaa rauhaa ja tyyneyttä, erityisesti näinä intensiivisten mullistusten aikoina jokapäiväisessä elämässämme.