Mitä ovat veneen palkeet ja miksi niillä on merkitystä?

Tiedätkö mikä on alla oleva vene? Nämä joustavat tiivisteet ovat tärkeitä veneesi kulkua varten, koska ne estävät sisäisiä järjestelmiä kastumasta.

Tämän vuoksi jokaisen veneilijän on oltava tietoinen siitä, mitä ne ovat, mitä he tekevät ja kuinka kertoa, milloin ne on vaihdettava. Veneesi voi vaurioitua vakavasti, jos et vaihda niitä.

Keskustelemme kaikesta, mitä sinun tulee tietää veneiden palkeista tämän päivän blogikirjoituksessa veneilyalan asiantuntijoina. Pysy kuulolla saadaksesi perusteellisen selityksen siitä, mitä ne ovat, ja joitain varoituksia siitä, että ne on vaihdettava.

Mitä ovat veneiden palkeet?

Kun he kuulevat lauseen, monet kuvittelevat laitteen, joka puhaltaa ilmaa pitääkseen tulen liekeissä.

Veneen palkeet ovat harmonikan muotoisia, mutta ne toimivat eri tavalla vedessä. Ne ovat muovisia koreja, jotka estävät veneesi sisäosia ja moottoria kastumasta. Niissä on haitarimuoto joustavuuden vuoksi ja vedenpitävä tiiviste ruostumisen estämiseksi.

Veneissä on avovettä käyttävä jäähdytysjärjestelmä. Siksi palkeet tarvitaan. Tämä osoittaa, että ne poistavat lämpöä moottorista ulkopuolelta pitäen sen viileänä. Vaikka tämä järjestelmä tekeekin erinomaista työtä, se altistaa jotkin moottorin osat vedelle. Siellä oikein toimivat veneen palkeet tulevat mukaan, kuten voit luultavasti olettaa.

Millaisia ​​veneen palkeita on olemassa?

Kuten aiemmin mainittiin, nämä tiivisteet antavat joustavuutta ja suojaavat kosteudelta ja roskilta. Paljeet ympäröivät vaihdekaapelia, U-niveliä ja veneiden pakoputkea. Palkeet voidaan nähdä sisä- tai perämoottoreissa sisä- tai perämoottorien sijaan. Ne sisältävät myös rikkakasvien torjunta-aineen, joka estää eläimiä puremasta kumikomponentteja.

Merkkejä, jotka kannattaa vaihtaa

Veneesi on suojattu vakavilta vaurioilta palkeilla. Siksi veneesi voi saada vakavia vahinkoja, jos ne eivät toimi oikein. Tässä on joitain indikaattoreita, jotka osoittavat, että on aika vaihtaa ne:

  • Olet luultavasti tietoinen siitä, että veneiden ei pitäisi imeä vettä. Siksi löysä tiiviste tai halkeama voi aiheuttaa veneen vuodon.
  • Kovat äänet: Jos kuulet kovia ääniä venettäsi käyttäessäsi, ongelma voi olla U-nivelen palkeessa tai kierrelaakerissa. Tarkista nämä välittömästi saadaksesi selville, ovatko ne kovien äänien lähde.
  • Vaihto-ongelmat ovat toinen merkki siitä, että palkeesi on ehkä korjattava tai vaihdettava.
  • Veneen ylikuumeneminen: Pakoputken palkeet on ehkä korjattava, jos veneesi ylikuumenee.

Palkeiden vaihtomenetelmät

Kokeneet tee-se-itse-työntekijät voivat suorittaa vaihtoprosessin yksin. Prosessi sujuu kuitenkin tehokkaammin veneteknikon taidon ansiosta. Lisäksi vaihda ne, kun aloitat vaihtamalla yhden (ne tarvitsevat todennäköisesti vaihdon pian).

Annamme sinulle vaiheittaisen oppaan, jos haluat yrittää vaihtaa ne itsenäisesti. Menettelyn tulisi olla suoraviivainen oikeilla laitteilla ja tiedoilla:

  1. Ota asema pois

Veneen asettaminen oikealle vaihteelle on ensimmäinen vaihe vaihtomenettelyssä. Käännä pussi taaksepäin, jos veneesi vuoro on oikealla puolella. Työnnä laitetta eteenpäin, jos se ei ole.

Trimmisylinteri on vapautettava, kun irrotat veneesi potkurin. Kun lasket Drivea, ole varovainen, jotta pylväs ei osu maahan. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, irrota mutterit, jotka pitävät perämoottoria ja pakoputken koteloa. Saranatappityökalun avulla pääset helposti käsiksi vaihdekaapeliin kääntämällä esinettä vasemmalle. Nyt pääset palkeisiin.

  1. Vaihda pakoputken palkeet.

Sinun on leikattava vanhat palkeet irti, puhdistettava etukiinnike ja irrotettava molemmat päätypuristimet vaihtaaksesi tämän tyypin. Käytä laajennustyökalua niiden vaihtamiseen, kun olet tuonut puristimen takaisin liimaan. Varmista, että kaikki ruuvit ovat alaspäin, kun palautat etupuristimen.

  1. Kytke U-nivel palkeet pois päältä

Pakoputken palkeen ja U-nivelpaleen vaihtomenettely on vertailukelpoinen. Tiiviste ja O-renkaat on kuitenkin tarkastettava ja vaihdettava lisäksi. Tietysti on myös viisasta tarkastaa kotelo korroosion ja lian varalta, puhdistaa se tarvittaessa ja tehdä tarvittavat korjaukset.

  1. Vaihda vaihdekaapelin palkeet.

Vaihdekaapelin palkeen vaihtotekniikka on yksinkertaisin, joten sinun pitäisi olla helpottunut kuullessani sen.

Kokoonpano on verrattavissa yllä oleviin esimerkkeihin, mutta komponentit ovat paremmin hallittavissa ja merkityksettömiä. Irrota puristimet, puhdista kotelo ja asenna uudet palkeet.

Viimeiset heijastukset

Tämän seurauksena palkeet ovat välttämättömiä, jotta veneesi toimii kunnolla. Jos et tiennyt, mitä ne ovat, kuinka niistä pitää huolehtia tai miksi ne olivat niin tärkeitä, toivomme, että tämä blogikirjoitus selventää niitä.

Vaikka veneen ylläpito voi tuntua vaikealta tai kalliilta, sen pitäminen toimintakunnossa tulevina vuosina on välttämätöntä.