Veneily

Kuinka teet veneen?

Seuraavassa artikkelissa ei opeteta veneen rakentamista alusta loppuun, vaan sen sijaan voit suunnitella suunnittelua niin, että saat pienet yksityiskohdat oikein. Yleensä näitä vinkkejä tulisi käyttää veneenrakennusprojektin loppuvaiheessa, koska ne ovat vain lisäyksiä ja ylläpitokysymyksiä.

4 parasta tapaa estää veneesi uppoamasta keväällä

1. Jos purje- tai moottoriveneessäsi on tiivistepesä, varmista, että potkuriakselin tiiviste ei ole liian tiukka, koska se aiheuttaa vesipisaroita. Tämä on yleensä hyvin pieni vesivirta, mutta jos veneesi jätetään järvelle tai satamaan pitkäksi aikaa ilman valvontaa, siitä voi tulla helposti ongelma. Monet veneenomistajat ovat palanneet venevajaansa talven jälkeen ja huomanneet veneensä täysin veden alle tämän ongelman vuoksi. Muista tarkistaa tiivistelaatikko säännöllisesti, koska se pitää veneesi pystyssä pitkällä aikavälillä.

2. Kaikki letkunkiristimet on kiristettävä tarvittaessa tai ainakin niiden kireys on tarkistettava. Jos näin ei tehdä, jotkut jäähdytysletkut aiheuttavat vuotoja, jotka voivat lopulta muuttua riittävän vakaviksi aiheuttaakseen tulvia.

3. Varsinaiset letkut on myös huollettava asianmukaisesti, koska talvikuukausina veden jäätyminen voi aiheuttaa venttiilien rikkoutumisen. Lämpimämmän kevään tullessa jäätynyt vesi muuttuu nestemäiseksi. Tämä voi johtaa siihen, että pilssiin pääsee huomattavia määriä vettä. Säännöllinen huolto ja kaksinkertainen kiinnitys voivat estää tämän ongelman merkityksen.

4. Rankkasade on toinen vähemmän ilmeinen tapa määrittää veneesi uppoaminen keväällä. Monet “kuinka tehdä vene” -oppaat sisältävät monia suunnitteluominaisuuksia, kuten tapoja kanavoida sadevesi aluksen kannelta veteen. Sinun on kuitenkin pidettävä mielessä, että kaikki toiminnot ovat toiminnassa eikä niitä ole estetty, kuten tukossa oleva verkko.

Lasikuituveneet tarvitsevat kiillotusta

Monilla veneenomistajilla on sellainen vaikutelma, että jos heillä on vene, joka on pääosin valmistettu lasikuidusta, heidän ei tarvitse kiillottaa venettä. Nyrkkisääntönä on, että mikään veneen pinta ei ole huoltovapaa, mutta tämä riippuu siitä, millaisessa vedessä vene purjehtii ja mitä puun syitä tai muuta materiaalia käytetään. Paras tapa saada puhdas, kiiltävä ja siisti lasikuituvene on antaa sille hyvä vahakerros. Tämä lisää veneen esillepantokykyä poistamalla ja torjumalla likahiukkaset. Sinun on ensin määritettävä veneesi pinnan kunto ja suoritettava sitten siihen liittyvä huoltotoimenpide. Mitä enemmän resursseja käytät tällaiseen veneen huoltoon, sitä harvemmin sinun on suoritettava se.

Kuinka poistaa likaantumista estävä maali?

Ensinnäkin likaantumista estävä maali on yksinkertaisesti maalikerros, joka levitetään veneiden ja alusten runkoon pinnan huononemisen estämiseksi. Se on erittäin halpaa ja helppoa työskennellä, mutta kysymys on siitä, miten tämä kerros poistetaan, jos se on ei -toivottu. Yleisimmin käytetty menetelmä on kaavinta ja hionta. Tämä menetelmä on ollut käytössä jo pitkään. Ainoat haitat ovat, että prosessin aikana syntyvät pölyhiukkaset ovat itse asiassa myrkyllisiä ja koko prosessi voi viedä paljon aikaa, varsinkin jos kyseessä on suuri astia.

Paljon vähemmän myrkyllinen vaihtoehto on “Peel Away” -niminen kemikaali, ja sitä on saatavana hieman yli 60 dollarilla gallonasta useimmissa rakentamiseen liittyvissä rautakaupoissa valtakunnallisesti. Ihannetapauksessa sinun pitäisi keskustella myymäläpäällikön kanssa saadaksesi vinkkejä tämän kemikaalin levittämisestä veneen kunnostusprojektin aikana.

Kuinka korjata vuotoja alumiiniveneissä

Useimmilla alumiiniveneiden omistajilla on jonkinlainen vuoto lähinnä niittien virhealttiudesta johtuen. Ensin sinun on löydettävä vuodot, ja tämä voidaan tehdä yksinkertaisesti täyttämällä vene vedellä ja etsimällä sitten vuoto, kun vesi virtaa ulos. Veneen vaurioiden vähentämiseksi tämä on tehtävä veneen ollessa kyljellään. Nyt sinun on käytettävä propaanipoltinta lämmittämään vuotava alue ja poistamaan alumiini. Korvaa sitten reikä G/Flex -epoksilla. Kun epoksi on kovettunut, voit testata sen vedessä nähdäksesi, onko ongelma ratkaistu. Sivuhuomautus on, että puiset veneet ovat paljon vähemmän alttiita tällaisille pienille vuotoille, koska niiden pinta on yleensä yksi erittäin täydellinen pinta.

Potkurin poikki

Potkurin ylläpito on erittäin tärkeää, koska ilman asianmukaista käyttöä veneesi on hyödytön sinulle ja kun otat huomioon, kuinka usein ne epäonnistuvat, sinun on todella huolehdittava siitä. Monet veneenrakennusoppaat voivat näyttää sinulle vaihe vaiheelta potkurin asentamisen, mutta eivät ehkä kerro mitään sen huollosta. Useimmat valmistajat käyttävät niin sanottua mutteri- ja pulttijärjestelmää, joka voidaan saada jakoavaimella. Sinun on poistettava potkuri veneestä säännöllisin väliajoin ja poistettava mahdolliset roskat. Jos vaurioita ei näy, kiinnitä potkuri takaisin veneeseesi. Tämä on perusprosessi,